Mara 's Schoonmaakdienstenblog
Over ons
Mara 's Schoonmaakdienstenblog

Hallo, ik ben Mara. Welkom op mijn blog. Oorspronkelijk kom ik niet uit Nederland, maar ben blij dat ik er nu woon. Ik werk in een groot luxe hotel als schoonmaakster. Ik vind het leuk om dingen schoon te maken en ben thuis eigenlijk ook alleen maar bezig met dingen schoon houden. Soms is het zelfs zo erg dat ik heen krummel wil laten liggen. Ik ben begonnen met mijn blog omdat ik graag andere mensen wil helpen met het schoon maken en houden van hun huis. Ik geef tips over schoonmaken en zal verschillende diensten aanraden. Veel plezier met lezen, Mara.

Archief

Mara 's Schoonmaakdienstenblog

Tapijt schoonmaken: tips en truucs

Ronald Ramos

Een tapijt schoonmaken: tips en truucs

Ieder tapijt wordt bij gebruik vuil. Het maakt wel een groot verschil wat voor een soort tapijt je hebt. Een vast geweven tapijt wordt niet zo snel vuil als een die los geweven is. Wanneer echter een vast geweven tapijt vuil is, kan het moeilijker worden schoongemaakt. Dat is vooral het geval als het vuil al dieper in het tapijt is doorgedrongen. Je kunt je voorstellen dat een vast geweven tapijt, waarvan de lussen klein en dicht op elkaar zijn aangebracht moeilijk schoon te maken is wanneer je er een bepaalde vloeistof op morst. Bij een los geweven tapijt is het schoonmaken ervan veel eenvoudiger. 

Wat te doen?

Je moet, wanneer je een vloeistof op een tapijt morst, het zo snel mogelijk schoonmaken. Wachten tot het vuil in het tapijt is doorgedrongen is uit den boze. Een wollen tapijt is op zijn beurt ook moeilijker schoon te maken dan een van nylon.

Een tapijt schoonmaken

Je moet, indien er een vloeistof op het tapijt is gemorst, het zo snel mogelijk schoonmaken. Ga hierbij niet onbezonnen te werk. Je moet ervoor zorgen dat je het juiste reinigingsmiddel gebruikt. Wat je moet gebruiken kun je vragen aan de specialist, zoals Bright & Clean. Hij zal vragen uit welk materiaal het tapijt is vervaardigd en wat voor vloeistof erop is gemorst. Dan kun je het tapijt met het juiste middel op een effectieve manier schoonmaken.

Stoomreiniger

De beste manier om een tapijt schoon te maken is met een stoomreiniger. Je moet daarin wel het juiste reinigingsmiddel gebruiken. Voordat je de stoomreiniger gebruikt, moet je het tapijt eerst zeer grondig stofzuigen. 

Wrijven

Indien er een vloeistof is gemorst, moet je de vlek niet proberen te verwijderen door er met een doek op te wrijven. Door te hard wrijven zou je de vloeistof dieper in het kleed kunnen drukken. Leg op de plaats van de vlek een absorberende doek en druk hem licht aan. De kans is hierbij groot dat een deel van de gemorste vloeistof in de doek dringt.

Droogpoeders

Om een tapijt schoon te maken worden tegenwoordig vaak droogpoeders gebruikt. Het droogpoeder moet je hierbij over het kleed strooien. Vervolgens moet je het poeder met een speciale borstel in het tapijt borstelen. Na de vereiste wachttijd kun je het poeder opzuigen. Het vuil zal in de poeder zijn gedrongen. 

Specialist

De beste manier voor het schoonmaken van een tapijt is het te laten doen door een tapijtreiniger. Een dergelijke specialist komt langs en zal het tapijt bekijken. Hij weet precies welk middel hij voor je tapijt moet gebruiken om het weer schoon te maken. Voordat hij aan het werk begint, geeft hij daarvoor eerst de prijs op. Wanneer het is schoongemaakt zal hij het nabehandelen met een vuilwerend middel. Hij kan het tapijt ook meenemen en op een afgesproken tijdstip weer afleveren. Je tapijt zal er weer als nieuw uitzien.


Delen